izzatifatihah

Mikroorganisma

Pencemaran makanan boleh disebabkan oleh mikroorganisma. Mikroorganisma terbahagi kepada 2, iaitu :

Bakteria :

Bacteria adalah merupakan satu sel yang teradapat dalam pelbagai saiz dan stuktur. Bacteria yang menjadi punca pecemaran makanan ialah seperti Salmonella, Escherichia coli, Staphylococcus aureus, dan Clostridium perfringens.

Kulat :

Kulat ialah organisma multisel dan boleh didapati dalam pelbagai warna.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: