izzatifatihah

Perubahan fizikal

Perubahan fizikal Pencemaran makanan boleh menyebabkan perbahan fizikal pada makanan seperti perubahan warna, rasa, bau, rupa dan tekstur. Perubahan fizikal berlaku apabila makanan berkaleng atau berpek melepasi tarikh luput atau berlaku kerosakan pada tin atau pembungkus. Contohnya makanan segar seperti ikan akan mempunyai mata yang merah, insang pucat, dan bau busuk bila telah dicemari. Sayur-sayuran dan buah-buahan pula akan layu, kecut dan menjadi busuk jika disimpan di dalam tempoh yang lama.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: